Baie alb-negru nr. 142

Nu stiu cum se face dar prima mea baie a fost un model cu faianta alb si negru iar baia nr. 142 a fost tot o baie alb negru. Diferenta intre cele doua bai este ca prima baie a fost placata cu faianta alba si neagra in stil sah iar aceasta baie, despre care va voi povesti azi, a fost placata cu o faianta de calitate, cu brauri si decoruri dar tot in culorile alb si negru. Se pare ca dupa ani si ani o baie alb negru inca este la moda.

Si iata-ma amenajand acest model de baie alb negru, avand nr 142 din toata cariera, chiar la mine in localitatea natala. Acest fapt este cam rar deoarece am o concurenta neloiala ­čÖé care cand amenajeaza o baie cu faianta si gresie nu stie ce e aia sapa autonivelanta, ce e aia hidroizolatie sau ca faianta se placheaza cu gletiera cu zimti nu se pune pe mamaligi. Si cand lucreaza si la jumatate fata de pretul pietei …. Dar nu e o problema, e loc pentru toti.

Am folosit faianta calitatea intai cumparata din Dedeman. Ca sa va faceti o idee asupra a cat costa de amenajat o astfel de baie va spun ca doar faianta si gresia pentru aceasta baie a costat 2000 lei. Un decor costand cam 90 de lei iar un brau cam 20 de lei.

Sa va spun cum am procedat. Primul pas a fost sa verific peretii daca sunt drepti si cum nu erau am dat o mana de adeziv de gresie si faianta peste tot, incarcand unde era nevoie. Am facut asta pentru ca, chiar de este greu la indreptat, la placarea cu faianta va fi o joaca. Dupa indreptarea peretilor am turnat o sapa autonivelanta. Intr-o baie de 9 metri patrati am bagat doi saci de Ceresit CN 68.

baie negru alb

Am lasat totul la uscat vreo 3 zile si m-am reintors sa incep sa plachez cu faianta aceasta baie alb negru. Proprietarul si cu mine am stabilit sa placam faianta pe orizontala. Asa ca am pornit cu faianta model negru de jos, apoi am pus linia de brauri dupa care am pus trei randuri de faianta model negru. Ultimul rand de faianta a fost tot model negru. In dreptul cazii am placat doua decoruri in ton cu modelul ales. Placarea a fost relativ grea deoarece a trebuit sa plachez faianta fara distantieri. In schimb am folosit bucati din carton unde a fost nevoie. La final au rezultat niste rosturi mici si gingase, exact cum a dorit proprietarul.

baie mare doua culori

Am ajuns la placarea gresiei in acest model de baie alb negru. Toata gresia a fost model negru. Un aspect mai frumos nu se putea creea din aceste doua culori, alb cu negru, decat cel care a reiesit la final. Inainte de placarea gresiei am amorsat si dupa doua ore am aplicat doua straturi de hidroizolatie Ceresit CL 81 iar pe colturi am lipit membrana hidroizolanta tot de la Ceresit, CL 152. Placarea gresiei s-a facut a doua zi dupa care in alta zi s-a aplicat chitul de rosturi.

baie alb negru 3

Per ansamblu cred ca aceasta baie alb negru a iesit bine. Mult mai bine decat prima baie realizata de mine care si ea inca mai rezista. Sper sa mai am si alte ocazii sa amenajez bai, macar pana la baia cu numarul 200. Si apoi mai vedem. Poza cu baia la gata nu am, ca de obicei, deoarece dupa mine a venit instalatorul sa monteze obiectele sanitare. Poate voi veni si cu poza altadata.

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *