Cat costa constructia casei

Sa vedem cat costa constructia unei case in 2016

Daca va intrebati cat costa, in mare, constructia casei acest lucru spune ca deja v-ati facut o idee despre cum va arata viitoarea dumneavoastra casa. Costurile construirii unei case depind de mai multi factori.

 1. Spatiul efectiv de locuit
 2. Materiale din care este construita casa
 3. Zona unde va fi amplasata
 4. Constructor
 5. Costul documentatiei

1. Sa vorbim despre „SPATIUL EFECTIV DE LOCUIT”. Costurile constructiei se invart in jurul acestui factor. In functie de cate camere are casa putem calcula cati metri cubi de caramida sunt necesari, cate sute de kg de fier beton sunt necesare, cati metri patrati va avea acoperisul etc. De obicei costul pe care il estimati, dupa ce v-ati documentat foarte serios, creste cu 25-30 %. Deci spatiul locuibil influenteaza cat costa constructia unei case.

2. Materialele din care este construita. Pe piata exista o multime de materiale de constructii care vin cu cu cele mai variate metode de a construi. Astfel nu mai este obligatoriu sa construiti o casa din caramida , acoperita cu tigla sau tabla, care seamana izbitor cu a celorlalti vecini. Acum casa are personalitate si arata lumii exact ceea ce proprietarul doreste. Astfel orice fantezie poate fi realizata in constructii. Astazi puteti avea o casa construita din caramida, lemn, prefabricate, sticla etc. Cat costa constructia unei case va depinde si de asta. O noua moda este si constructia unei case pasive in sistem ecologic. Aceasta presupune folosirea materialelor de constructii ecologice.

3. Despre ZONA UNDE VA FI AMPLASATA ce sa mai spun! Stiti si dumneavoastra ca pentru a construi trebuie sa existe un teren. Terenul are un pret in functie de zona unde este amplasat. Astfel o casa construita intr-o zona buna va costa pe masura. Costurile terenului au un impact major asupra cheltuielilor totale in constructia unei case.

4. Constructorul. Este un pion important in constructia unei case . De el depinde cum va iesi casa. Multi nici nu mai ajung sa faca calcule inainte si vorbesc direct cu constructorul, lasandu-se la mana acestuia in a alege materialele, dimensiunea etc. Evident ca asa nu este bine pentru ca el va construi cu materialele cele mai ieftine , daca suntetin intelesi la gata cu materialele constructorului sau din contra cu cele mai scumpe si mai usor de lucrat materiale daca dumnavoastra doar decontati. Trebuie sa existe un echilibru intre ceea ce doriti si ceea ce vrea constructorul. Manopera constructorului va influenta serios cat costa constructia unei case oriunde ati construi-o.

constructia casei poze

La alegerea constructorului trebuie sa va ganditi daca lucrati cu firme sau direct cu meseriasi. Exista avantaje si dezavantaje pentru fiecare in parte. Totusi nu uitati ca munca tot mesterii o fac.

5. Documentatia. Cine nu a construit nu stie cate hartoage sunt necesare pentru o casa si mai ales cat de mult costa. Sunt necesare fel de fel de taxe, autorizatii, proiecte etc. Luati in calcul si acest aspect deloc de neglijat atunci cand va ganditi sa incepeti constructia casei si va intrebati cat costa acest lucru.

Acestea sunt cele mai importante lucruri cand vine vorba de cat costa constructia casei.

11 thoughts on “Cat costa constructia casei

 1. Este drept si mod cer ca treaba o fac meseriasii, dar nu in toate cazurile cunosc demersurile unei lucrari de buna executie. O constructie fie la rosu sau la cheie, trebuie sa fie condusa de oameni competenti si responsabil. Meseriasii nu pot fi trasi la raspundere pe cale legala, dar o firma da!… O firma poate garanta cu statutul sau legal, fiind S.r.l, dar un meseriasi cu ce anume garanteaza si prin ce anume il poti sili de a remedia ori ce litigiu care se iveste atat pe parcursuri lucrarilor incat si dupa. O firma de c-tii garanti ofera intr-un cadru legal garantie, dar meseseriasii la negru nu. Ideologia Romanilor este defecta si este hranita in mod continu de oameni care nu vor sa contribuie la capitalul financiar al Romaniei. Asa ca, eu, va recomand sa colaborati cu firmele si nu incurajati munca la negru. Respecte.

 2. De insolventa SRL-ului, ati auzit? Va da garantie administratorul SRL-ului si raspune cu patrimoniul sau? Eu cred ca sunt comentariile unor “patroni”.

 3. Da,din punct de vedere contabil si al societatii este ok ca toata lumea sa contribuie la bugetul de stat ,atat ca firma cat si ca Pfa , dar sa nu uitam totusi ca nu firma face lucrarea si nici patronul si nici statul,caci pana la urma tot angajatul firmei,care este el acel “meserias” , acel Dorel de care rade toata lumea.Binenteles unii sunt mai competenti,altii mai putin , conteaza sa vezi ce face o firma si ce face acel meserias..Treaba este discutabila…….

 4. Firma sau meseriasi,important este ca proiectul de constructie sa fie respectat ad-literam.Daca beneficiarul nu stie sa citeasca proiectul implicit sa impuna constructorilor respectarea acestuia se poate informa cum trebuie s-o faca si,oricum,construirea trebuie supravegheata legal de un inginer constructor care raspunde prin semnatura.
  Proiectul contine absolut toate datele necesare in privinta rezistentei,instalatiilor de aceea trebuie ca cineva sa vegheze sa fie respectate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *