Glet GM de la Adeplast sau CT de la Ceresit ?

Cand vine vorba de glet toti meseriasii stiu de gleturile CT 126 si de CT 127 de la Ceresit. Dar ce ne facem cand la magazin gasim glet GM 126 SI GM 127 fabricat de AdePlast, o companie 100% romaneasca? Cam suna la fel nu? GM 126 – CT 126. Culoarea sacilor aproape la fel, denumirea asemanatoare …

Da, este vorba de gletul de nivelare GM 126 si gletul de finisaj GM 127 de la Adeplast. De mult timp doream sa fac o discutie pe aceasta tema insa abia acum am folosit si eu GM 126 si GM 127 de la Adeplast.

Gleturile CT de la Ceresit vs cele de la Adeplast. Pentru cine nu stie, nici eu nu stiam, nu gleturile Ceresit au fost primele pe piata. Conform proprietarului AdePlast, Marcel Barbut, gleturile fabricate de firma dumnealui sunt pe piata din anul 1996. Anual AdePlast vinde cca 13 milioane de saci si doar reclama agresiva a Ceresit face ca AdePlast sa nu fie numarul unu in Romania. Mai ales ca are produsele mai bune. Si competitia chiar este acerba din moment ce pe piata se gasesc tipuri de glet cu aproape aceeasi denumire.

ct 126 gn 127

De ce asemanarea aceasta ? Se pare ca Ceresit, o multinationala bine ancorata pe piata materialelor de constructii, a cam copiat la inceputul intrarii sale pe piata din Romania multe din produsele AdePlast. Au urmat sicane, acuzatii si reclamatii dinspre ambele parti timp de multi ani.

Si astazi, prin introducerea pe piata a gleturilor GM 126 si GM 127, Adeplast ii raspunde cu aceasi moneda gigantului Ceresit. Si se pare ca AdePlast cam are dreptate devreme ce Oficiul Concurentei si celelalte institutii nu au avut ce obiectii cu privire la denumirea de GM 126 127 asemanatoare cu CT 126 127 si nici la asemanarea sacilor.

Este interesant de urmarit viitorul acestor gleturi si cine va iesi mai castigat. Daca este cum spune AdePlast, cum ca i s-au copiat produsele inainte, atunci Ceresit a cam primit o lovitura dureroasa. Ce va fi vom vedea.

Sa revenim la aceste gleturi si care este mai bun. Recunosc, nu am prea lucrat cu gama de gleturi AdePlast. Dar nu am folosit gleturi de la Adeplast deoarece nu prea erau vizibile, nefiind promovate prin reclame mai deloc. Si cum reclama este sufletul comertului de unde sa stiu eu de aceste gleturi? Noroc ca acum s-au desteptat si ei si se promoveaza prin reclame la TV, internet etc. Si uite asa m-am plafonat la CT 126 si CT 127 de la Ceresit de atatia ani.

One thought on “Glet GM de la Adeplast sau CT de la Ceresit ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *