Greseli grave la renovarea unui apartament

Renovarea apartamentului. Trei greseli de evitat.

Acest articol se adreseaza indeosebi celor care doresc renovarea apartamentului, din diferite motive. Poate doriti modernizarea apartamentului sau poate tocmai ati cumparat un apartament si doriti sa il renovati. Dar nu uitati ca inainte de a incepe renovarea apartamentului trebuie sa va puneti gandurile in ordine, sa stiti exact ce va doriti de la inceput si evident sa va informati temeinic inainte de a incepe. Va recomand si acest blog pentru ca este scris de cineva care activeaza in acest domeniu al constructiilor, ramura amenajari interioare. Renovarea apartamentului necesita o serie de amenajari interioare ce trebuie efectuate intr-o ordine clara si de catre personal calificat.

Iata greseala numarul unuRenovarea apartamentului cu personal necalificat sau slab pregatit.Trebuie sa tineti cont de niste reguli simple atunci cand va decideti sa renovati apartamentul cu anumiti mesteri pe care nu i-ati vazut la lucru. Daca nu sunt profesionisti in amenajari interioare, este posibil ca ei sa nu respecte ordinea fireasca a lucrarii si nici timpii de uscare necesari pentru fiecare operatiune in parte. Nu va recomand sa alegeti cei mai ieftini mesteri in amenajari interioare. De multe ori pretul mic poate ascunde surprize neplacute. Nu va batjocoriti singur, caci daca cumva, vazand ca nu fac treaba buna va decideti sa renuntati la ei, atunci foarte greu o sa mai gasiti pe altii care sa continue in locul lor.

Greseala numarul doi. Alegerea de materiale de constructii ieftine pentru renovarea apartamentului. Iata ca si alegerea celor mai ieftine materiale de constructii este o greseala grava. Nu va spune nimeni sa cumparati cele mai scumpe materiale de constructii dar daca doriti ca renovarea apartamentului dumneavoastra sa iasa bine, eu va recomand folosirea unor materiale de constructii de calitate la preturi rezonabile. Asadar nu costa o avere un sac de glet de finisaj bun ori o galeata de var lavabil de calitate. La fel si despre adezivul pentru gresie si faianta. Degeaba achizitionati cele mai scumpe modele de gresie si faianta daca va zgarciti la cumpararea adezivului. O sa aveti neplacerea sa constatati ca placile de faianta si gresie se vor desprinde si asta datorita folosirii unui adeziv pentru gresie si faianta de o calitate inferioara.

Greseala numarul trei. Neimplicarea personala in renovarea apartamentului este si ea o greseala grava. Lasati mesterul sa lucreze de capul lui si o sa vedeti ce nenorocire o sa iasa. In zadar ati ales cei mai priceputi mesteri in amenajari interioare si le-ati cumparat cele mai bune materiale de constructii, daca nu sunteti langa ei ca sa va asigurati ca respecta procedurile corecte de amenajari interioare. Nici mie nu mi-a convenit cand unii clienti stateau pe capul meu dar cand am inteles motivul am colaborat cu ei considerand ca fac parte din echipa mea.

Comunicarea este cheia succesului si datorita comunicarii se poate ajunge la intelegere intre propietar si mester. Inainte de a incepe lucrul stabileam si ii explicam omului cam ce aveam sa fac si cadeam de comun acord. Apoi eu imi vedeam de treaba mea iar propietarul se asigura ca eu fac exact ce am discutat. Astfel ar trebui sa procedati si dvs. Sunt banii dvs in joc si daca gasiti meseriasi suparaciosi inseamna ca nu sunt profesionisti. Acum nu va apucati sa va cicaliti meseriasul ca nu asta v-am sfatuit. Informati-va mai intai si aratati-i ca si dumneavoastra stiti cum se face renovarea apartamentului cu materiale de constructii de calitate si cu mesteri priceputi in amenajari interioare.

One thought on “Greseli grave la renovarea unui apartament

 1. Buna ziua,
  Foarte util articolul dvs., dar, din pacate este doar pe parte de marketing- vanzarea imaginii de catre meserias (si asta depinde de cat de bun este meseriasul pe partea de PR, de de cata meserie stie).
  Cred ca solutia ideala este de a angaja un diriginte de santier, chiar daca e 500-1000 euro)
  Problema majora la noi este de fapt calitatea slaba a calificarii meseriasului, pe care eu o consider egala cu zero, si pe care nu o putem vedea decat cand este prea tarziu, asta daca ne pricepem cat de cat.
  Materialele de buna calitate de care vorbeati este de fapt blestemul secolului in materie de constructii (si aici nu ma refer numai la constructia in sine, ci si la partea de instalatii).
  Acum toti sunt meseriasi, din cauza acestor materiale; toate stau, toate se lipesc, toate tin macar pana isi ia asta banii. Dupa aia, Dumnezeu cu mila.
  Da, dirigintele de santier o fi scump, sa zicem 1000 euro.
  Cat costa sa renovezi un apartament? 4-5000 euro, poate mai mult. Si daca dai dat banii astia aiurea? Nu mai vorbim de nervi, stres, etc.
  Putem discuta pe tema asta cu exemple concrete (si am cel putin 20), dar nu vreau sa abuzez de spatiul dvs.
  Cu stima,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *