Am trecut la gleturile de la PRIMUS si sunt foarte multumit

Va spuneam mai de mult ca voi renunta la gleturile de la Ceresit si m-am tinut de promisiune. Desi pe parcursul timpului scurs de atunci am mai folosit glet Ceresit Ct 126 si Ceresit CT 127, tot nu am fost multumit pe deplin. Stratul de glet de nivelare iesea relativ ok, dar la aplicarea gletului de finisaj aveam mari probleme si rezultatul nu era nici macar satisfacator. In special la partea de slefuire problema era chiar grava. Stratul de finisaj se intarea atat de tare( se facea sticla) incat nici cu cea mai performanta masina de slefuit a mea( acum s-a defectat) nu ieseau pereti si tavane avand finisajul de calitate. Dupa mai multe incercari si teste am reusit sa aflu secretul obtinerii unui glet de finisaj de calitate, care sa se slefuiasca usor. Trebuia sa aplic doua straturi de glet de finisaj Ct 127 pentru ca slefuirea sa fie usoara si suprafata sa iasa bine. Dar cine ma platea sa dau doua straturi de glet si nu doar unul ! Si asa am trecut la gleturile din gama Primus fabricate de compania PatruMaini .

Acum cativa ani am mai incercat un glet de la Primus si rezultatul nu a fost chiar ok. Era vorba de un glet Primus Ultrafin 2 in 1 care era si de nivelare si de finisaj.  Nu prea cred ca este posibil asa ceva, mai ales cand ai incarcatura mare. Dar Primus are acum niste gleturi pe baza de ipsos absolut fabuloase. Pentru nivelarea peretilor am folosit Primus GLI 49  iar pentru finisaj am aplicat Primus GLF 48. Preturile acestor gleturi sunt apropiate de cele de la Ceresit, deci clientii mei nu au fost afectati la buzunar. Am avut rezultate interesante, mai jos gasiti cateva pareri:

  •  Primus glet de nivelare GLI 49 se aplica usor si are un consum relativ mic. Este asemanator CT-ului 126 doar ca este mai fin decat acesta si nu se ingroasa suprafata peretelui in cazul in care revii cu gletiera pentru a acoperi o imperfectiune. Aplicat pe rigips acest glet este perfect si se usuca relativ repede chiar si cand temperaturile sunt sub 15 grade celsius.
  • Primus glet de finisaj GLF 48 se aplica extrem de usor, are consum mic, se slefuieste chiar si manual si nu se intareste in cazul in care nu poti aplica gletul preparat din galeata in ziua respectiva. Eu l-am lasat de vineri seara iar luni era numai bun de aplicat.

Din acest motiv ma declar multumit de aceste gleturi pe baza de ipsos de la Primus. Cand s-or strica si acestea voi posta aici imediat deoarece acest articol nu a fost unul sponsorizat( pe acest blog nu permit asa ceva) . Acum ramane sa aflu si parerea voastra despre aceste gleturi, un comentariu mai jos ar fi perfect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *