De cativa ani, mai exact de 4, nu am mai intalnit o astfel de situatie, iar amenajarea acestei bai micute m-a secat de multa energie. Dar am reusit pana la urma sa o fac asa cum am dorit eu.
Etapele amenajarii unei bai le stiti si de prin articolele de pe acest blog. In mare este vorba despre curatarea faiantei de pe pereti, decopertarea gresiei, demolarea gheneii si executia alteia mai mici, indreptarea peretilor si a pardoselii, instalatii electrice si sanitare, montaj usa si fereastra si …. montajul faiantei, gresiei si a obiectelor sanitare. Nu sunt multe, in 4-5 zile ar trebui sa fie gata toate. AR TREBUI …. 🙁
Baia asta m-a terminat pur si simplu. Totul a fost greu si anevoios. De la curatarea faiantei de pe pereti care s-a desfasurat incredibil de incet si cu multa forta bruta si pana la placarea unui model de faianta rectificata, care nu era chiar asa de rectificata, totul te facea sa crezi ca fortele naturii se aliniasera contra ta.
Si am inceput decopertarea. Din 83 si pana acum aceasta faianta a stat lipita incredibil de bine. Si cu greu am putut sa o conving sa cada. Am curatat baia de tot, am dat ghena jos si am indraznit sa ma leg de aerisire. O greseala mai mare nici ca se putea.
Doua zile am spart la aerisirea blocului pentru a o face mai mica iar intr-un final am dat-o de tot la pamant. Era grea grea grea. Am muscat cu bormasina din ea cat am putut si apoi am impartit-o in doua. Ulterior am desprins-o si am carat-o cu greu jos. Cred ca avea vreo 400 de kg cu totul.
In sfarsit, am terminat cu aerisirea si am facut imediat o alta aerisire mult mai mica, de 15 pe 20 cm, exact cat un ventilator. Baia s-a marit considerabil, mai ales ca am micsorat si ghena foarte tare.
Deci am terminat cu indreptatul peretilor, cu instalatia sanitara.
In sfasit m-am apucat de montat faianta in baie. Am primit ordin ca montajul sa fie facut fara distantieri deoarece era o faianta rectificata. Si am inceput montajul faiantei intai.
Dar ce sa vezi, surpriza !? Faianta asta rectificata nu era dreapta. Daca cea alba mai era cum era, cea rosie avea o burta mare. Si se simtea foarte tare, ba chiar se vedea cu ochiul liber. Si asa am hotarat sa folosim distantieri de 1 mm. Am dat jos tot peretele deja placat si am inceput montajul inca o data. Si se pare ca treaba iesea bine de tot.
Iata rezultatul final, dupa placarea cu faianta si gresie, dupa montajul ferestrei si gletuirea tavanului din rigips si dupa montajul obiectelor sanitare.
Eu zic ca este o baie faina, la bloc nu prea vezi asa ceva. 9 zile m-a costat aceasta iar despre pret nu am comentarii, mai ales ca nimeni nu preconiza atata munca.
Iata si o poza in care apar ca sa nu credeti ca va mint :*
Numai bine!
Si cat a fost pretul?
Prețul pentru materialele sau manopera ?
Ambele.
Care a fost pretul pentru amenajarea acestei bai?
Extrem de multa munca, dar si un rezultat pe masura. Foarte bine arata. Sotul meu sincer nu cred ca s-ar incumeta la asa ceva. Bine, in apartamentul vechi unde au ramas parintii tare ar fi nevoie de o reamenajare. Multumim pentru idei, mi-ar placea tare mult sa le punem si noi in practica. Felicitari inca o data pentru curaj!
foarte frumos si inspirant. As avea doua intrebari daca aveti timp. Dupa ce ati dat faianta jos vad ca au ramas urme de la adeziv. Cand ati indreptat peretii, de fapt ati dat si acele urme de adeziv jos sau ati acoperit cu….ceva? Rigipsul de pe tavan si gheu e un rigips mai special sau se poate folosi orice fel de rigips? Multumesc!
Ce a ramas a fost amorsat si apoi a fost aplicata tencuiala manuala, cu mistria, fese etc …. Rigipsul a fost verde, special pentru spatii umede.
Coltare la colturi???????
Desi nu le agreez si foarte rar le folosesc a trebuit sa folosesc coltarii din plastic la cererea beneficiarului lucrarii.
rezultatul este foarte frumos! indreptarea peretilor se poate face pe masura ce se monteaza faianta? Cum imi dau seama ca au fost indreptati peretii? meseriasii mei spun ca au indreptat dar nu vad nimic si incet incet pun fainata in toata baia. oare o sa reziste?